Ivica Zadro

Umirovljeni ak. glumac ZGK Komedija

Poznati je hrvatski glumac rođen u Zagrebu 1954. godine. Amaterski se glumom počeo baviti već s deset godina, a profesionalno već s 19. Diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Od 1.2.1984. godine stalni je član ansambla Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija. 1996. godine odlikovan je Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića. Ovo se odlikovanje dodjeljuje hrvatskim i stranim državljanima za osobit doprinos kulturi.

Ana-Marija Vrdoljak

Ak. glumica GK Žar ptica

Rođena je 1975. u Zagrebu gdje je 1999. diplomirala na odsjeku glume na Akademiji dramske umjetnosti.  Profesionalno je počela igrati u vrijeme studija u Satiričkom kazalištu Kerempuh, DK Gavella i ITD-u. Nakon što je diplomirala odlazi na dvogodišnje usavršavanje u London u Actors Centre čiji je osnivač Laurence Olivier.  Od 2005. godine u stalnom je angažmanu u Žar ptici. Aktivna je u FIA-i, Međunarodnoj federaciji glumaca kao članica izvršnog odbora gdje od 2009. predstavlja Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, a od 2018. predsjednica je Sindikata hrvatskih glumaca.

Jakov Bilić

Ak. glumac i ravnatelj HNK u Šibeniku

Rođen je 1988. godine u Šibeniku. Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu upisao je 2007. godine u klasi prof. Joška Ševe, a magistrirao 2012. godine u klasi prof. Ivice Boban i prof. Krešimira Dolenčića. U studenom 2012. godine ulazi u angažman u HNK Šibenik na mjesto glumca te igra u svim dramskim produkcijama matične kuće. Nagradu hrvatskog glumišta osvojio je 2016. godine za ulogu Đure Bedare u mjuziklu „ Matilda“. Za najboljeg glumca do 28 godina osvojio je nagradu na festivalu „Glumište pod murvom“ za ulogu Lovre Crnogaće. U prosincu 2018. godine preuzima dužnost ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku

Share This